Bemutatkozás

Nagyüzemi könyvgyártás teljes vertikuma

A nagyüzemi könyvkészítés minden művelete a formakészítéstől, a nyomtatáson és a kötészeti kivitelezésen át a kiszállításig egy szervezeten belül.

Colour management, csúcs- minőségű nyomtatás

Nyomtatási minőségünk záloga a német és japán csúcstechnológiát képviselő Heidelberg és Ryobi nyomógépeink, az előkészítés és nyomtatás minden fázisában alkalmazott színmenedzsment, valamint az AM és FM rácsozási technikák használata.

Teljes körű kötészeti feldolgozás

Keménytáblás, kartonált és flexitáblás kötészet, irkafűzött termékek. Egyedi termékekhez tanácsadás, füles borítós kiadványok, kézi kötészeti megoldások.

Export ügyfélkapcsolati csoport

Szakmailag felkészült, nagy könyvgyártási tapasztalattal rendelkező csapat segíti a megrendelők munkáját. Angolul, németül és franciául beszélő export csoport garantálja a zavartalan szakmai kommunikációt. 50%-os export megrendelési arány.

ISO 9001 I ISO 14001 I FSC® I SUPERBRANDS

Minőségi és környezettudatossági törekvéseinket nem csak a nagy tanusítószervezetek ismerik el, de ami talán még fontosabb: partnereink is!

Cégfilozófia

A Central Dabasi Nyomda Zrt. röviden megfogalmazott filozófiája: a minőség, az egyenletes növekedés, valamint a szilárd üzleti háttér iránti elkötelezettség. A jól felkészült munkatársak szívügye a partnerek magas szakmai színvonalú kiszolgálása. Továbbá a hagyományos könyvgyártáson kívül folyamatosan keressük azokat az új megoldásokat, amelyek a nyomtatott termékek sikeréhez hozzá tudnak járulni.

Nyomda történet

1972

A magyar állam megalapítja cégünk elődjét, a Dabasi Nyomdát, amelynek elsődleges profilja a tankönyvgyártás.

1995

A vállalat csatlakozik a Reálszisztéma csoporthoz, és felveszi a Reálszisztéma Dabasi Nyomda nevet. Megkezdődik a géppark folyamatos megújítása. A portfólióban egyre nagyobb szerepet kapnak a magas minőségigényű, négyszínes keménytáblás kiadványok.

2005-2007

Egy nagyobb beruházás következtében teljes CTP-stúdió, valamint 2 db B1-es Komori nyomógép ill. új kötészeti berendezések kerülnek telepítésre.

2009

Minőségi termékeinknek köszönhetően az export megrendelések rész- aránya eléri az 50%-ot.

2015

Üzembe áll a második CTP-berendezés, és megkezdődik a kötészeti kapacitás további bővítése.

2015-2016

Megkezdődnek a Cross-médiás fejlesztések, működésbe lép a LivePRINT applikáció.

2018

2018. második félévétől a Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt. 100%-os részvénykivásárlás során a Reálszisztéma Csoport tulajdonából a Central Csoporthoz tartozó Central Production Kft. tulajdonába kerül, ezzel egy időben neve Central Dabasi Nyomda Zrt-re módosul.

2019

A hajtogatógép flottánk egy új géppel bővül.

2020

A Kötészeti üzemrészbe új táblakészítő gép kerül telepítésre.

2021

Nyomdánkban beindul a Heidelberg cég legújabb fejlesztéseit magába foglaló 8 nyomóműves Speedmaster® új generációs nyomógép, valamint az ehhez kapcsolódó CTP rendszer működése.

2022

Kötészeti üzemrészünkben egy új bígelő, hajtogató és ragasztó gép valamint egy új cérnafűző gép segíti a termelést.

3200

tonna papírt használunk fel évente

150

könyvimádó dolgozó

21

országban vannak megrendelőink

6000000

darab könyvet gyártunk évente

Géppark

Nyomdánk a legmodernebb német és japán formakészítési és nyomtatási, valamint svájci és német kötészeti technológiákat ötvözi a magyar szakértelemmel és könyvgyártási tradíciókkal. A kimagasló teljesítmény megőrzésének kulcsa a folyamatos technológiai fejlesztés, valamint a szolgáltatások körének bővítése.

 

Bővebben

Rólunk mondták

 • A Móra Kiadó és a Dabasi Nyomda együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. Nagyra értékeljük a Dabasi Nyomda szakértelmét és kiemelkedő minőségét. Nyitottságuk és újító szellemiségük üde színfoltja a hazai könyvgyártásnak.

  Csereklye Kornélia
  műszaki vezető
  Móra Könyvkiadó Zrt.

 • Társaságunk hosszú évek óta elégedett megrendelője a Dabasi Nyomdának, akiktől folyamatosan magas színvonalú nyomdai szolgáltatásokat és kiemelkedő ügyféltámogatást kapunk. Együttműködésünk leginkább az autókereskedelemben használt katalógusok, szórólapok és kezelési útmutatók gyártásában és telephelyeinkre történő kiszállításában valósul meg.

  László Richárd
  Country Director, TCE-Hungary
  Toyota Central Europe Kft.

 • Minden tekintetben kiváló az együttműködésünk.

  Drótos Szilvia
  műszaki vezető
  Athenaeum Kiadó

 • Meleg és mindig segítőkész kapcsolattartás, ráadásul nyomtatni, sőt könyvet kötni is tudnak 🙂 – ezt jelenti a Scolarnak a Dabasi Nyomda.

  Érsek Nándor, Illés Andrea
  Scolar Kiadó

 • Kiadóinknak évek óta sok-sok könyvet gyárt a Dabasi Nyomda. Azért szeretünk velük dolgozni, mert kreatívak, probléma megoldók és szakmailag mindig a maximumot nyújtják.

  Szemere Gabriella
  a Centrál és az Animus kiadók igazgatója

 • Kiadói csoportunk a kezdetek óta stabil, állandó megrendelőként vesz részt a Dabasi Nyomda életében. Ez nem véletlen. Szakmai hozzáértésük, a partnerek felé tanúsított rugalmasságuk, valamint a magas minőséget evidenciának tartó hozzáállásuk példaként mutatkozhat mindenki számára.

  Marosi László
  Centrál Médiacsoport

 • Számomra az együttműködés a Dabasi Nyomdával egy kellemes túra. Immáron eltöltött fél éves közös munka után is az első találkozás lelkesedését nyújtja. Figyelmes kollégákkal, professzionális hozzáállással találkoztam.
  RIGHT DELIVERY, RIGHT QUALITY, ON A RIGHT PRICE!

  Dervalics Tünde
  Category Manager
  Nilfisk Production Kft

 • Legalább 20 év közös munka tanúsítja, hogy a HVG Kiadói Zrt. ragaszkodik a tisztességes munkához. Amikor megrendelést adunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a Dabasi Nyomda, illetve a kollégák mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a helyzet a jövőben sem változzon. Ez a további hosszú távú együttműködésünk záloga.

  Gáspár Bálint
  HVG Kiadói Zrt.

 • Köszönjük, hogy minden Könyvfesztiválra megjelenő könyvünk időben, jól és szépen megérkezett! Büszkén vesszük kézbe és mutatjuk be őket a fesztivál 60.000 látogatójának.

  Kovács Balázs
  Libri Kiadó

 • A Dabasi Nyomda évtizedek óta több százezer darab terméket készít évente a kiadónknak kifogástalan minőségben. Ennek legjobb fokmérője, hogy ügyfeleink évről évre visszatérően megvásárolják naptárainkat, mert biztosak lehetnek benne, hogy termékeink a legaktívabb használat mellett is megőrzik kiváló minőségüket. Magas szintű kommunikáció, gyors, pontos reagálás az árkérésekre, naprakész információk biztosítása, mindez együtt képezi gördülékeny együttműködésünk alapjait. A nyomda fejlett technikai háttere és a magasan képzett szakemberei biztosítják a jövőben is, hogy közös munkánk tovább folytatódjon.

  Molnár János
  kiadó igazgató
  Realsystem Kiadó

 • A nyomda valós és igaz együttműködő partner, már ha csak a Mindenmentes szakácskönyvre gondolok, ahol kreatív csapatunk speciális nyomdai paramétereket talált ki és azt közösen megvalósítottuk. Az eredmény magáért beszél.

  Széplaki Péter
  Boook Kiadó

 • Szép könyvek. Gyorsan. Versenyképes áron.
  Az első kettő adott, a harmadikon meg néha dolgozunk egy kicsit. 😉

  Papp Miklós
  Kossuth Kiadó

 • Vállalatunk a magyar könyvnyomtatási piacon jelentős nyomdai forgalmat bonyolít évek óta. Sikerünk titka az európai színvonalú, megbízható és erős műszaki hátteret biztosító alvállalkozói kör kialakítása.
  Közel 10 éves együttműködésünk során a Dabasi Nyomda Zrt. az egyik legnagyobb alvállalkozónkká vált. Együttműködésünk záloga a szakértelem, a hosszú távú gondolkodás, a minőségi teljesítés és persze az ez idő alatt kialakult szakmai barátság.

  Wunderlich Péter
  ügyvezető
  Wunderlich Production Kft.

 • A Dabasi Nyomda az elmúlt években a Finder főkatalógusait készítette. Ha a már több kiadást megért főkatalógust mint végterméket nézzük, akkor azt tudjuk mondani, hogy a kivitel minősége stabil és megbízható, jó az ár-érték arány, a szolgáltatáshoz pedig egy kedves, precíz szakmai csapat adja a háttérzenét.

  Galavics Ferenc
  Finder-Hungary Kft.

 • A Dabasi Nyomdával sokat dolgozunk, mert megbízható, korrekt, rugalmas partnerek, a könyveinket kiváló minőségben készítik el.

  Kolosi Beáta
  vezérigazgató
  Líra Csoport

 • A nyomda szolgáltatásaival, kommunikációjával, nyomtatásukkal, szállításával, teljes mértékben elégedettek vagyunk. Önfejlesztő színes naplóinkat, saját kiadványainkat például kizárólag a Dabasi nyomdánál nyomtatjuk a magas színvonalú kivitelezés miatt.

  Novák András
  ügyvezető
  Édesvíz Kiadó

 • Minden árajánlatkérésünk során komoly segítséget kapunk abban, hogyan lehetne az adott könyvet az általunk elképzelt kivitelben, ugyanakkor a legjobb áron elkészíteni, a gyártási folyamat során pedig olyan gondos figyelmet kap minden egyes címünk, amilyet korábban még egyetlen nyomdánál sem tapasztaltam. Biztos vagyok benne, hogy a Dabasi Nyomda és a Partvonal kiadó között hosszú évekig szoros lesz a kapcsolat.

  Baranyi Vivien
  Partvonal Könyvkiadó
  ügyvezető